Vandaag wil ik je laten zien hoe ik mijn website heb opgezet en hoe jij dat ook kunt doen, plus hoe je door gebruik te maken van affiliate marketing op je website voor extra inkomsten kan zorgen.

In mijn allereerste blog bericht – Yes .. We zijn live! –  schreef ik al, dat ik, vooral heel hard gewerkt heb aan het technische deel – de motor – van de website en hoewel een goede stabiele website natuurlijk heel belangrijk is, is het niet iets wat je bezoekers direct zien.

De content die je plaatst kunnen je bezoekers lezen, dat is dus echt iets dat ze zien, maar voordat je ook echt content kan schrijven is het – vind ik – belangrijk dat de basis goed is en deze staat als een huis.

Met het technische deel van de website bedoel ik de de hosting, wordpress, het thema en de vele instellingen die daarbij horen.

Hoewel je tegenwoordig bijna geen technische kennis nodig hebt voor bouwen van een website, – met wordpress is het immers klik en klaar -, heb ik er zelf toch even de tijd voor genomen omdat ik eerst alles aan de achterkant goed wilde hebben staan voordat ik daadwerkelijk live ging.

Het installeren van WordPress op je site, is echt met een paar muis klikken gedaan, dat op zich is niet zo spannend dus.

Waar ik het meeste tijd in heb gestoken is de techniek achter de website – het frame en de motor – , als thema voor mijn website (het frame) maak ik gebruik van Avada van Themeforest en voor de hosting (de motor) maak ik gebruik van het GrowBig plan van Siteground, over beide ben ik zeer te spreken.

 

Hoe ik mijn website heb opgezet en waarom

in dit artikel wil ik je laten zien hoe ik mijn website heb opgezet en waarom. De stappen die ik beschrijf kunnen voor iemand die pas net begint misschien een beetje te snel gaan.

Dat geeft niks. Neem gewoon mee wat je er van opsteekt en ga de dingen leren die je nodig hebt.

Er is niets mis met leren, ook ik leer nog steeds elke dag.

Laten we beginnen.

 

Wensen en doelen

Net als iedereen heb ik natuurlijk wensen, maar daarnaast heb ik ook doelen. En tussen wensen en doelen zit een groot verschil.

Ik heb een doel gesteld en daar ook echt een termijn aan gehangen (Tip), zodat ik mijn doelen ook meetbaar kan maken, ook heb ik mijn doelen niet te groot gemaakt, zodat het ook eenvoudiger wordt om mijn doelen te halen (Tip).

Niets is frustrerender dan je doel niet halen, terwijl het wel halen van je doel je een “boost” geeft en dus meer energie.

Een groot doel stellen is niet erg, maar deel hem op in kleinere doelen die veel eenvoudiger zijn om te halen. Op deze manier blijf je gemotiveerd.

 

Wat is het verschil tussen een wens en een doel?

Als je iemand zou vragen – Zou jij miljonair willen zijn? – (wens) dan denk ik dat iedereen deze vraag volmondig met “JA” zal beantwoorden.

Maar als ik dan zou vragen – Wat heb jij er de afgelopen tijd voor gedaan om miljonair te worden? – (doel) dan blijft het stil

Dat komt omdat mensen vaak wel iets willen, maar er eigenlijk niets voor willen DOEN.

Stel je een doel, dan werk je ergens naar toe. Dat ben je ook echt bereid om actie te ondernemen om dat doel te halen.

Onthoud: dat je NOOIT moet opgeven om je doel te halen, doe je dat wel, dan ben je weer terug bij af, en wordt je doel weer een wens.

Mijn persoonlijke doel is om binnen 2 jaar een succesvol blog te hebben en van dit blog te kunnen leven in alle vrijheid.

Ik hoef geen miljonair te worden, maar ik wil er wel goed van kunnen leven zonder daarvoor 40 uur per week (of meer) te moeten werken.

Hoe ik dit wil gaan doen? Door affiliate marketing toe te passen en zo een passief inkomen op te bouwen.

Natuurlijk wordt het niet zo eenvoudig als ik hierboven beschrijf en zal het me – vooral in het begin – veel bloed, zweet en tranen kosten, omdat, zoals eerder gezegd, ik momenteel fulltime werkzaam ben (net als de meeste van jullie) en dus niet onbeperkt de tijd heb om aan de website te werken.

Gelukkig heb ik wel veel ervaring opgedaan de afgelopen jaren en dit gaat mij helpen dit om het proces te versnellen.

 

Domeinnaam registreren

Om even terug te gaan naar hoe ik mijn website heb opgezet, ben ik begonnen met het registreren van een domeinnaam.

Als je een website begint heb je natuurlijk een naam nodig. En aangezien mijn interesses liggen bij Online Geld VerdienenPassief Inkomen en Affiliate Marketing wilde ik een naam die goed aansloot bij deze onderwerpen en zo kwam ik uit bij Slim Geld Verdienen.

Ik heb de domein laten registreren bij Neostrada een .nl domeinnaam heb je daar al voor EUR 1,95 per jaar.

Voordat je een domeinnaam kunt registeren, kun je simpel checken of deze nog vrij is, je vult de gewenste domeinnaam in en klikt op Check.

Neostrada domeinnaam registratie

Indien de naam nog vrij is, kun je deze vervolgens in je winkelmandje stoppen, deze afrekenen en ben je de trotse eigenaar van dit domein.

 

Hosting regelen

Je domeinnaam is stap één, maar je hebt ook hosting nodig – een stukje ruimte op de server – waarop jouw website komt te draaien.

Hosting pakketten zijn er in vele soorten en maten, van hele kleine (starter) pakketten tot zeer uitgebreide pakketten en deze variëren natuurlijk ook in prijs, als je gewoon een simpel blog wil maken, zou ik adviseren om te kiezen voor het webhosting starter pakket van Neostrada (voor nog geen 3 EUR per maand)

Wil je echter serieus aan de slag met je blog of website, dan zou ik adviseren om te kiezen voor een hosting pakket van Siteground, zoals eerder gezegd, Siteground wordt aanbevolen door WordPress, WooCommerce en Yoast, en dat is niet voor niets

Siteground Webhosting

Slim Geld Verdienen draait op het GrowBig Hosting plan van Siteground.

 

WordPress installeren

Goed, Stap 1 – de domeinnaam – en Stap 2 – de hosting – zijn geregeld, nu moeten we de derde stap zetten, het installeren van WordPress op je website.

Bij Siteground gaat dat in drie simpele stappen – kies je domein – installeer je website – voeg extra’s toe – en klaar!

Installeren WordPress bij SiteGround - Kies je domein

Ik had mijn domein al geregistreerd bij Neostrada, dus in dit geval kies ik voor – Existing Domain –

(Voor dit voorbeeld maak ik even gebruik van een van mijn andere domeinnamen). – onderstaande melding krijg je als het domein ergens anders geregistreerd is dan bij Siteground

Installeren WordPress bij SiteGround - bestaande domeinnaam

Klik op Continue en onderstaande scherm verschijnt.

Installeren WordPress bij SiteGround - start een nieuwe website

Ik wil mijn nieuwe website installeren, dus ik kies voor – Start New Website

Installeren WordPress bij SiteGround - wordpress

Vervolgens krijg ik de keuze uit een 4-tal opties.

Omdat ik een wordpress website wil, zijn voor mij alleen de eerste twee opties interessant, bij de eerste optie, installeer ik alleen wordpress en indien ik ook een winkel wil koppelen aan mijn website, is de tweede optie WordPress + WooCommerce een betere keuze.

Ik wil alleen een website/blog, dus ik kies optie 1 – WordPress –

Installeren WordPress bij SiteGround - setup login

Vul vervolgens een geldig Email adres in, bedenk een sterk wachtwoord en klik op continue.

Installeren WordPress bij SiteGround - site scanner

Als laatste wordt er nog gevraagd of je de SG Site Scanner (niet gratis) wil toevoegen, indien je dit niet wil, klik je op FINISH

Installeren WordPress bij SiteGround - Website klaar

Klaar! Indien je de domein ergens anders hebt geregistreerd (bijv. Neostrada), moet je eerst nog even zorgen dat je daar in het admin gedeelte, het domein verwijst (DNS) naar je wordpress website bij Siteground, als je dit gedaan hebt duurt het max 48 uur (maar meestal veel eerder) voordat alles werkt en je je site via je domeinnaam kan bereiken.

Via de knop – Manage Site – kom je terecht op het dashboard. – het admin gedeelte je hosting –  waar je alle instellingen van je website kunt vinden.

Installeren WordPress bij SiteGround - Dasboard

Ik ga de instellingen zelf niet bespreken hier, want dan wordt het een te technisch verhaal en dat is niet het doel van dit artikel.

 

Thema uitzoeken voor je blog

Oke, dus ik heb mijn domeinnaam geregistreerd, een hosting pakket uitgekozen en wordpress geïnstalleerd! Ben ik nu klaar? Ja en Nee

Ja, je bent klaar want technisch gezien heb je een werkende site (als ook de DNS instellingen goed staan en deze wijzen naar je hosting), als je WordPress geïnstalleerd hebt, wordt er ook standaard een wordpress thema geïnstalleerd.

Nee, je bent nog niet klaar, buiten het feit dat je website technisch gezien werkt en bereikbaar is, zal je hier en daar nog aanpassingen moeten doen binnen het admin gedeelte van WordPress zelf, je kunt hierbij denken aan de instellingen, widgets, plugins, menu, en het thema zelf.

 

Wat is een WordPress Thema

Een thema is eigenlijk het uiterlijk van je website, en hoewel het bij een website natuurlijk vooral draait om goede content, vind ik persoonlijk dat je met beide (uiterlijk + content) punten kunt scoren.

Mijn advies is dan ook, om gebruik te maken van een premium thema in plaats van het gratis thema wat wordpress automatisch installeert op je website.

Themeforest Premium Thema

Bij een premium thema, heb je meer keuze vrijheid, opties en ondersteuning, plus je kan je site een eigen uitstraling geven, eentje die past bij jouw persoonlijkheid en zo een eigen draai geven aan het uiterlijk van jouw website.

Google zelf kijkt niet zo zeer naar het uiterlijk van je website, die kijkt meer naar de bereikbaarheid en laadsnelheid van je website en natuurlijk vooral naar de inhoud (content) als jij veel kwalitatief goede content op je site hebt, is de kans groot dat Google dat waardeert met een hoge positie in de zoek resultaten

Hoewel je natuurlijk de regels van Google in acht moet nemen, schrijf je de content voor je bezoekers en niet voor Google, daarom vind ik dat behalve goede content ook het uiterlijk van je website in orde moet zijn.

Met uiterlijk bedoel ik geen website die vol met toeters en bellen zit, maar eentje die qua kleur, lettertype en leesbaarheid goed voor de dag komt.

Zorg er gewoon voor, dat je bezoekers eenvoudig kunnen navigeren op je site en dat ze de content die ze zoeken makkelijk kunnen vinden.

 

Categorieën toevoegen

Nu ik mijn domeinnaam, de hosting, wordpress en het thema heb geïnstalleerd (+ alle nodige instellingen) wordt het tijd om na te denken over welke onderwerpen ik ga bloggen.

Aangezien mijn interesses liggen bij Online Geld Verdienen, Passief Inkomen en Affiliate Marketing, zullen de meeste berichten een van deze onderwerpen aansnijden.

Je kan binnen wordpress categorieën toevoegen, deze categorieën kun je dan toewijzen aan een hoofdonderwerp waarover je wil graag schrijven, op deze manier blijft je website overzichtelijk en kunnen je bezoekers eenvoudig navigeren binnen je website.

Als ze alleen geïnteresseerd zijn in een specifieke categorie, kunnen ze daar simpel weg op klikken en krijgen ze alle artikelen te zien die je aan deze categorie gelinkt hebt.

Door gebruik te maken van een (categorie) widget in de sidebar van je website, kun je bezoekers heel eenvoudig laten zoeken op een specifiek onderwerp (Tip)

Op het moment dat je een artikel schrijft, kun je binnen wordpress dit artikel, linken aan één (of meerdere) van de door jou toegevoegde categorieën.

wordpress categorieën

Op dit moment heb ik voor mezelf een aantal hoofdcategorieën benoemd, waarover ik (op termijn) artikelen zou willen schrijven, voor nu zijn dat er nog een beetje veel, maar ik hoef ze natuurlijk niet allemaal te gebruiken.

Voorlopig ga ik me eerst focussen op de drie hoofd categorieën + de meer algemene berichten zoals deze, ik denk dat ik daar voorlopig wel even zoet mee ben.

 

Stilstaan is geen optie – ook met kleine stapjes ga je vooruit

Ik heb ook niet alle tijd van de wereld dus ik zal het in kleine stappen moeten doen, het allerbelangrijkste is dat ik die stappen blijf zetten, hoe klein ook .. want stilstaan is géén optie … als ik mijn persoonlijke doel (binnen 2 jaar een succesvol blog hebben en van dit blog te kunnen leven in alle vrijheid.) wil halen.

Dat laatste –  van dit blog te kunnen leven in alle vrijheid – wil ik doen door affiliate marketing toe te passen en zo een passief inkomen op te bouwen.

 

Aanmelden bij een Affiliate Netwerk

Indien je gebruik wil maken van Affiliate Marketing zal je jezelf eerst moeten aanmelden bij een affiliate netwerk, via dit affiliate netwerk kun je dan bepaalde producten/diensten “promoten” welke je via een speciale affiliate link aanbied op je website.

Indien een van je bezoekers op deze “affiliate link” klikt en tot koop overgaat, verdien jij daar een (kleine) commissie over. Je zal vast begrijpen dat indien jij een website hebt met heel veel bezoekers, dit een aardig (extra) inkomen kan genereren.

Wat wel ontzettend belangrijk is .. vind ik .. dat je alleen producten/diensten promoot die je zelf ook gebruikt of gebruikt hebt. Dus eigenlijk producten of diensten die je zonder blikken of blozen ook aan je vrienden of familie zou aanbevelen.

Kies dus niet voor de beste prijs, maar zoek een product/dienst dat bij je past. Ik ben er van overtuigd dat je gewoon niet effectief iets kan aanprijzen als je er zelf niet 100% achter staat. (Dit is trouwens geen bewezen theorie, maar meer hoe ik er zelf in sta)

Er zijn genoeg mensen die zich puur en alleen laten leiden door geld en niet door persoonlijke ervaringen, dat is verder prima, maar dat past niet bij mij, zo zit ik niet in elkaar namelijk.

Ook op mijn blog (en deze pagina) vind je affiliate links. – Ben jij ze al tegen gekomen :-)

Dus mocht je op mijn website ergens op een affiliate link klikken welke verwijst naar een dienst of product, dan is het dus mogelijk dat ik daar een stukje commissie mee verdien. (Dit zonder extra kosten voor jou trouwens, want de prijs die je betaald is gewoon hetzelfde, als op de website zelf)

Goed … In het begin vertelde ik, dat je jezelf eerst moet aanmelden bij een affiliate netwerk.

Vaak stuur je een aanvraag, die beoordeeld wordt en na acceptatie door het affiliate netwerkt kun je gebruik gaan maken van je affiliate links.

 

De verschillende Affiliate Netwerken

Er zijn verschillende affiliate netwerken, een aantal bekende zijn:

  • Daisycon
  • TradeDoubler
  • Rakuten
  • Awin
  • Amazon.com
  • BOL.com
  • Paypro (alleen digitale producten)

Bij deze affiliate netwerken zijn heel veel verschillende bedrijven aangesloten, vaak is het dus zo, dat je jezelf inschrijft bij een van de netwerken en je daarbinnen meerdere bedrijven kan promoten.

Een uitzondering hierop zijn BOL.com en Amazon.com omdat je bij deze een directe affiliate overeenkomst afsluit zonder tussenkomst van een affiliate netwerk.

 

Het voordeel van een affiliate netwerk

Het voordeel heb ik al benoemd, indien je jezelf aansluit bij zo een affiliate netwerk, heb je de mogelijkheid om meerdere bedrijven en dus producten te promoten.

 

Het nadeel van een affiliate netwerk

Er is echter ook een nadeel, en dat is dat je voor alle netwerken afzonderlijk een aanvraag tot goedkeuring moet doen en dan binnen al die netwerken per product/dienst een affiliate link moet maken voor je website.

Dat kan een hoop werk zijn, en stel dat een van de aangesloten bedrijven besluit te stoppen, dan heb je op je website een affiliate link staan die niet meer werkt.

Ook dit kan extra werk (en dus tijd) kosten qua onderhoud.

 

LinkPizza – affiliate platform

Gelukkig is daar een oplossing voor, deze oplossing heet LinkPizza. Het mooie van LinkPizza is, dat alle bovengenoemde affiliate netwerken (op Paypro na) aangesloten zijn bij LinkPizza.

LinkPizza is zelf geen affiliate netwerk, maar ze bieden verschillende affiliate netwerken via hun platform aan.

Je hoeft je in dit geval dus maar aan te melden bij één netwerk, LinkPizza dus.

Als je jezelf hebt aanmeldt bij LinkPizza kun je een plugin downloaden voor je wordpress website.

Door middel van de plugin worden niet alleen de statistieken bij gehouden maar worden ook automatisch alle links omgezet naar affiliate links, zonder dat JIJ daar iets voor hoeft te doen.

De links blijven ‘clean links’ (pas na de click maakt LinkPizza er een affiliate link van indien dit kan) waardoor ze altijd blijven werken, ook als een merk verandert van affiliate netwerk.

Dit klinkt te mooi … zitten er geen nadelen aan dan?

Ja eentje, LinkPizza vraagt voor hun dienst een (behoorlijk) deel van je verdiende commissie, namelijk 30%, stel dus dat jij € 100,- verdient, dan is € 30,- daarvan voor LinkPizza. Ondanks dat hoge percentage, vind ik het nog steeds de moeite waard, zeker door de voordelen die je hebt.

Je commissie uit laten betalen kan zodra je minimaal € 25,- in je account hebt staan.

Dus mocht je aan de slag willen met affiliate marketing dan raad ik je aan om eens op de website van LinkPizza te kijken.

 

Tot slot

Tot zover dit artikel. Ik wil je uiteraard bedanken voor het lezen … ik weet het, het is veel tekst en uitleg … Maar ik hoop oprecht dat je er iets gehad hebt en dat je er wat inzichten uit kan halen voor jezelf.

Je weet, ik ben er altijd om je helpen als je ergens tegen aan loopt of vragen hebt. Je kan me altijd via email bereiken, maar nog beter is om je vragen/opmerkingen achter te laten in de comments, zodat andere ook hun voordeel hieruit kunnen halen.

En oh ja .. als jij vind dat dit een nuttig artikel is voor anderen, deel het dan met je netwerk.

Succes,