Slim Geld Verdienen | Uinvest
1906
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1906,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Uinvest

Volgens Uinvest wordt jouw investering uitgeleend aan bedrijven die daar vervolgens rente over betalen (crowdfunding). Uinvest is één van de oudste hyips die nog online is, het programma bestaat sinds augustus 2010.
UINVEST

Uinvest is zo'n beetje de langstlopende hyip ter wereld. In de loop van tijd zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd, waardoor oude investeringen waardeloos geworden zijn.

GESCHIEDENIS

Uinvest is online sinds augustus 2010. Helaas is het onmogelijk om oude investeringen uit te laten betalen. Met uitbetalen van nieuwe investeringen, via Financial Partners, heb ik geen ervaring.

MEEST INTERESSANT

Het programma is stabiel, gezien de lange looptijd. De dividenden worden elke maand netjes op je account bijgeschreven. Het opnemen van dat geld is echter onmogelijk.

FINANCIEEL

Ik heb $ 169 ingelegd in Uinvest en ik heb $ 23 kunnen opnemen. Dat geeft een een ROI van slechts 14%.

Sinds het wegvallen van Liberty Reserve heeft Uinvest geen eigen e-wallet meer. Alle uitgaande betalingen lopen via Financial Partners. Dat loopt stroef: heel veel Financial Partners zijn verwijderd en de rest betaalt alleen maar aan mensen die ook via hen geld ingelegd hebben.

Uinvest is een tussenpersoon die leningen verstrekt aan bedrijven, voornamelijk uit de Oekraïne, en dividend uitbetaald aan de geldverstrekkers (de investeerders). In feite is Uinvest een crowdfunding systeem (althans dat is wat ze zelf beweren).

Leningen aan bedrijven

Via de website Uraise kunnen bedrijven met een financieringsbehoefte zich aanmelden bij Uinvest. Zodra bekend is wat de wensen van het bedrijf zijn (hoogte van de lening enzovoorts), wordt er een nieuw project aangemaakt en toegevoegd aan de virtuele aandelenmarkt op de website van Uinvest.

Aandelen

De online investeerders (zoals jij en ik) kunnen in deze aandelenmarkt aandelen kopen en verkopen. Bij elk aandeel staat, naast de aanschafprijs, ook het rendement aangegeven. Dit ligt doorgaans tussen de 7% en 15% per maand. Daarnaast gaat de waarde van de aandelen ook op en neer (afhankelijk van vraag en aanbod) en kun je dus winst maken door je aandelen te verkopen bij een hogere koers.

Is Uinvest een hyip of niet?

Er zijn twijfels of de bedrijven, die bij Uinvest aangesloten zijn, echt zijn. Dit wordt mede veroorzaakt doordat de bedrijven anoniem gepresenteerd worden in de aandelenmarkt. Je investeert dus in een “fitnesscentrum” met wat fotootjes erbij. Maar een naam of een adres wordt niet gegeven. Uinvest zegt dit juist expres te doen, om de bedrijven te beschermen. Juist voor deze anonimiteit zouden deze bedrijven zo’n hoge rente betalen. Er zijn echter – al sinds de oprichting van Uinvest – discussies gaande die de echtheid van de bedrijven in twijfel trekken. Ik schaar Uinvest daarom gewoon onder het kopje hyip in plaats van reguliere investering.

3 Reactie's
 • Sandro
  Geplaatst op 05 februari 2013 om 22:18 uur

  Het is een geweldig systeem en het is geweldig om echte certifcaten te ontvangen, geweldig om op elk moment je aandelen weer te kunnen verkopen en zeker geweldig dat je gewoon elke maand dividend krijgt.
  Aanrader dus!

 • Stefan
  Geplaatst op 18 juni 2013 om 19:51 uur

  Hoi Joeri en bezoekers van deze informatieve site.Uivest valt denk ik ook onder HYIP maar dan wel 1 die relatief weinig risico met zich mee brengt.Volgens mij bestaat dit programma al 7 jaar en is zeker 2.5jaar stabiel.Ze betalen op tijd daar kun je de klok op gelijk zetten.

  Je weet waar je in investeert zo zou ik bijv. om ethische redenen niet in de vlees industrie gaan.

  Om een lang verhaal kort te houden vind ik toch dat iedere nieuwe bezoeker even heel serieus naar uinvest zou “moeten” kijken.Ps ik heb er geen enkel financieel belang bij.Hetgeen ik schrijf zijn gewoon m`n ervaringen die ik heb opgedaan met dit programma.

  De uitleg van hoe het precies werkt laat ik dus ook liever over aan Joeri die dat volgens mij veel beter kan!!Omdat er nog heel veel over valt te zeggen.En zeker te leren!!

  Dit is zeker geen wordt snel rijk programma maar dat maakt het wel heel stabiel 100% garanties bestaan er volgens mij in geen enkele financiële sector!Soms heb ik het gevoel dat mensen liever gaan voor systemen die veel beloven en niks waar maken,dan een goed gefundeerd programma zoals uinvest.Het enigste wat de snel geld systemen waar maken is dat je aan het eind van het liedje je geld kwijt bent!!Maar goed iedereen is vrij zijn/haar eigen keuzes te maken.

  Even een kant tekeningetje in het begin vond ik het dashboard wat verwarrend wist niet hoe te beginnen.Maar na wat meer onderzoek werd het me toch wel duidelijk.

  Echter dit is een programma dat echt interessant wordt als je er enkele maanden(min 10)mee bezig bent.Het is dus zeker mogelijk hierin een PASSIVE inkomen te genereren.Ik verwacht dus ook dat dit programma nog enkele jaren heel ver gaat doorgroeien!!Kijk ook even naar het nieuwe UFund programma/systeem?

  Bij deze wens ik iedereen veel succes en vooral voldoening toe,
  Hopend een kleine waarde aan deze pagina te hebben toegevoegde.

  Gegroet Stef

  • Joeri
   Geplaatst op 19 juni 2013 om 07:50 uur

   Hoi Stefan,

   Dank je wel voor je uitgebreide en waardevolle reactie! Je hebt zeker gelijk dat Uinvest al geruime tijd zeer stabiel is en altijd keurig netjes op tijd betaald. Dat is al vanaf de oprichting. Op hun eigen site staat dat ze actief zijn sinds 2007, maar dat klopt niet helemaal. De huidige website van Uinvest is online sinds augustus 2010. Mijn sponsor heeft ID nummer 21 en heeft zich in die periode aangemeld.

   Er is één tegenstrijdigheid in je verhaal. Je stelt dat Uinvest een hyip is en tevens dat je weet waar je in investeert. In mijn ogen kan dat niet: hyips zijn namelijk geen investeringen. Ik heb grote vraagtekens of Uinvest überhaupt geld uitleent aan andere bedrijven. Maar in mijn ogen is het niet zo relevant waar het geld vandaan komt: Uinvest betaalt weliswaar een lager rendement dan andere hyips, maar dat doen ze wel al ruim 2,5 jaar. En dat doet geen ander hyip ze na.