Slim Geld Verdienen | Passief geld verdienen met masternodes
17510
post-template-default,single,single-post,postid-17510,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Passief geld verdienen met masternodes

Passief geld verdienen met masternodes

De meest bekende manier om geld te verdienen in de cryptowereld is door te handelen. Goedkoop kopen, duurder verkopen en je hebt winst. Je hebt echter tijd nodig om actief de markten in de gaten te houden om op het juiste moment te kunnen reageren. Die tijd heb ik niet.

In dit artikel ga ik in op een andere manier van geld verdienen met cryptocurrency, waarbij je nauwelijks tijd hoeft te investeren. Passief geld verdienen dus. Met behulp van masternodes.

Voordat ik je laat zien hoe je passief geld kunt verdienen met een masternode (zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt!), ga ik eerst uitleggen wat een masternode is.

Wat is een masternode?

Simpel gezegd is een masternode een server (of computer) binnen een cryptocoin-netwerk, die extra functies heeft ten opzichte van gewone servers (nodes). Deze functies zijn bijvoorbeeld:

 • direct verzenden van transacties (i.p.v. wachten op bevestigingen vanuit het netwerk);
 • privacy verhogen door het anonimiseren van transacties;
 • voting, stemmen over beslissingen binnen het netwerk.

De exacte taken van een masternode verschillen hier en daar per cryptocurrency.

Iedereen kan een masternode opzetten. Hiervoor is wel een vastgestelde hoeveelheid coins benodigd die in een wallet worden geplaatst en welke een masternode functionaliteit meekrijgen. In ruil hiervoor ontvangt de eigenaar van de masternode een financiële compensatie.

Wat is er precies nodig om een masternode op te zetten?

Als eerste een server (hardware of online), verder de benodigde software om met de server te communiceren, een wallet van de cryptocoin waarvoor een masternode opgezet gaat worden en een vastgestelde hoeveelheid coins welke in deze wallet geplaatst worden. De hoeveelheid coins verschilt per currency, maar ga uit van een investering van minimaal enkele duizenden euro’s. Tenslotte nog een hoop (technische) kennis om alles werkend te krijgen en te houden.

Is dat haalbaar? Voor de meeste mensen niet. Ik kom hier later in dit artikel op terug.

Wat levert een masternode op?

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een masternode, is dat de eigenaar financieel gecompenseerd wordt voor het ter beschikking stellen van de masternode. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van diverse factoren, waaronder:

 • de betreffende cryptocurrency;
 • het aantal masternodes dat er op het netwerk zitten;
 • hoe de currency omgaat met masternodes (hoogte van de vergoeding, het aantal masternodes, blockrewards en dergelijke).

Niet alle cryptocurrency bieden de mogelijkheid om een masternode op te zetten. De bekendste zijn DASH en PIVX, maar er zijn ook vele onbekendere coins zoals ALQO, CROWN, PHORE enzovoorts. De websites masternodes.pro en masternodes.online bieden beide een mooi overzicht.

De ROI (Return On Investment) voor een masternode liggen behoorlijk uiteen, van 7,5% op jaarbasis voor DASH tot meer dan 1000% voor diverse kleine coins.

Twee rekenvoorbeelden

Om één en ander te verduidelijken, zal ik je hier twee rekenvoorbeelden geven. Als eerste voor DASH en als tweede voor ALQO.

Om een masternode voor DASH op te zetten, heb je (naast alle infrastructuur) een wallet met 1000 DASH nodig. De waarde van DASH is op dit moment rond de $ 550; je moet dus een investering doen van meer dan een half miljoen dollar. Een eigenaar van een DASH masternode ontvangt per week een vergoeding van om en nabij de 1,5 DASH. Dat komt neer op een maandinkomen van rond de $ 3,500 tegen de huidige koers; iets meer dan 7,5% rendement op jaarbasis.

ALQO is een coin die iets voordeliger is in aanschaf. De koers ligt nu net onder de $ 1. Voor een masternode heb je 10.000 ALQO nodig; een investering van net geen $ 10,000. De vergoeding ligt (omgerekend) op ongeveer $ 850 per maand; zodoende ruim 100% op jaarbasis.

Voor praktisch iedereen is het opzetten van een DASH masternode onbereikbaar. ALQO is al iets meer binnen handbereik, maar nog steeds is het een grote investering.

En zo kom ik op het volgende: shared masternodes.

Shared masternodes communities

Zoals ik al eerder schreef, heeft lang niet iedereen én technische kennis én voldoende geld beschikbaar om zelf een masternode op te zetten. Ik ook niet. Er zijn echter communities te vinden waarbij meerdere leden geld bij elkaar brengen om één masternode op te zetten, de zogenaamde shared masternodes.

Ik heb mij inmiddels bij zo’n club aangesloten en heb coins naar hun masternode wallet gestuurd. De betreffende masternode draait ondertussen en ik heb de eerste uitbetalingen al mogen ontvangen. In een volgend artikel zal ik hier wat dieper op ingaan.

De voordelen van zo’n shared masternodes club zijn legio:

 • géén minimale inleg;
 • je hoeft zelf geen masternode op te zetten en in stand te houden;
 • géén technische kennis nodig;
 • masternodes van meerdere currencies beschikbaar;
 • uitgebreide informatie en support vanuit de oprichters en overige deelnemers.

Aan deze service zijn wel kosten verbonden. Van elke deposit wordt (omgerekend) $ 10 ingehouden als aanmeldkosten en vervolgens betaal je 5% over je uitbetalingen.

Stappenplan

Om deel te nemen aan zo’n shared masternode, moet je de volgende stappen doorlopen:

 • meld je bij mij aan middels een mail (via Contact) of door hieronder te reageren;
 • een account aanmaken bij de club (ik geef je de aanmeldlink);
 • een currency kiezen (ik help je hierbij);
 • coins kopen en verzenden;
 • wachten op je eerste uitbetaling.

Dat is te doen toch? Meld je bij mij en ik help je op weg.

Ook Slim Geld Verdienen?

Wil je ook Slim Geld Verdienen door deel te nemen aan een masternode? Neem contact met me op via het contactformulier! Of laat hieronder een reactie achter.

 

Disclaimer

Ik ben geen financieel adviseur. Investeren in cryptocurrency brengt risico’s met zich mee, je inleg kan minder waard worden. Investeer alleen geld dat je kunt missen en haal je oorspronkelijke inleg er zo snel mogelijk uit.

Joeri
joeri@slimgeldverdienen.nl

Aloha, ik ben Joeri en op deze website vertel ik hoe ik een passief inkomen via internet aan het opbouwen ben. Zonder grote investeringen te doen, zonder producten te verkopen, zonder niche websites te bouwen en zonder actief mensen te werven. Meer informatie over mij en over dit project vind je op de pagina Over Slim Geld Verdienen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.