Slim Geld Verdienen | Over Slim Geld Verdienen
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Over Slim Geld Verdienen

Hoi, goed dat je deze website bezoekt. Op deze site vertel ik over mijn route naar een passief inkomen via het internet. Natuurlijk om te informeren en te entertainen, maar ik hoop dat ik met deze website ook andere mensen kan inspireren en kan helpen om ook een passief inkomen op te bouwen.

Ben je nieuw in de wereld van geld verdienen via internet? Weet je niet precies wat een passief inkomen inhoudt? Dan ben je hier op de goede plek!

Actief en passief inkomen

Eerst even wat achtergrondinformatie over actief en passief inkomen. Iedereen die werkt voor een salaris, ontvangt een actief inkomen. Dat houdt in: je werkt één uur en je krijgt voor één uur betaald. Je werkt 50 uur en je krijgt voor 40 uur betaald. Met andere woorden: je stelt je tijd beschikbaar voor iemand anders (je baas of je opdrachtgever) en je krijgt daar geld voor terug. Je ruilt je tijd in voor geld. Als je een actief inkomen zo bekijkt, zitten er twee belangrijke nadelen aan:

 • Tijd is beperkt. Er zitten maar 24 uur in een dag, er zit dus een maximum aan je inkomsten.
 • Stoppen met werken is niet mogelijk. Zodra je stopt met werken, stopt ook het geld (tenzij je 67 jaar bent).

Geld is regelbaar. Door bijvoorbeeld meer uren te werken of door promotie te maken kun je meer geld verdienen. Door bij de goedkope supermarkt boodschappen te doen kun je geld besparen. Tijd daarentegen valt niet te regelen. Tijd gaat voorbij en komt niet meer terug. Zodoende is tijd in mijn ogen veel kostbaarder dan geld. Daarom probeer ik los te komen van het principe “tijd inruilen voor geld”.

En dan komen we bij het passieve inkomen.

Als eerste wil ik een eventueel misverstand uit de wereld helpen. Het woordje “passief” betekent NIET dat je achterover kunt leunen bij het verkrijgen of opbouwen van een passief inkomen; integendeel! Voor een passief inkomen moet wel degelijk wat gedaan worden!

Wikipedia omschrijft een passief inkomen als volgt:

Een passief inkomen is een inkomen wat op regelmatige basis ontvangen wordt, en waarvoor weinig inspanning nodig is om het te handhaven.

Handhaven dus. Er moet eerst iets opgebouwd worden, voordat het gehandhaafd kan worden. En dat opbouwen kost tijd en moeite. Tot zo ver het rechtzetten van het eventuele misverstand.

Goed, maar wat is een passief inkomen nou écht? Dat is het beste uit te leggen aan de hand van een paar voorbeelden.

 • Royalty’s, inkomsten voor schrijvers of muzikanten uit de verkoop van boeken of muziek. Een schrijver schrijft één keer een boek en ontvangt daar bij elke verkoop geld voor.
 • Verhuur van vastgoed: één keer een pand aanschaffen, daarna maandelijkse inkomsten.
 • Inkomsten uit patenten en verkoop van producten.
 • Inkomsten uit abonnementen op een dienst of product.
 • Inkomsten uit website advertenties (bijvoorbeeld Google AdWords).

Ik kan er nog wel tien noemen, maar ik denk dat het wel duidelijk is. Er wordt één keer een actie gedaan en daarna wordt er keer op keer geld over verdiend. Alleen, deze voorbeelden hebben allemaal grote nadelen. Je moet heel muzikaal zijn (en geluk hebben), of je moet al een dikke portemonnee hebben voordat je op deze manieren passief geld kunt verdienen. Het moet dus op een andere manier. En ik ga die andere manier proberen uit te vinden. En de vorderingen daarvan lees je weer terug op dit blog (en dat is heel handig voor jou, als je óók een passief inkomen wilt opbouwen vanaf weinig en je niet het wiel opnieuw wilt uitvinden, want dan kun je alle tips en trucs rechtstreeks van dit blog overnemen).

Cashflow Quadrant van Robert Kiyosaki

Ken je de boeken van Robert Kiyosaki? De bekendste is Rich Dad, Poor Dad. Dit boek is echt een must-read voor mensen die meer willen weten over slim geld verdienen. Ik wil je aanraden dit boek eens te lezen, het is een echte eye-opener. Het boek is overigens ook in het Nederlands vertaald (Rijke pa, arme pa) en is hier te bestellen.

In het boek wordt gesproken over het Cashflow Quadrant, aan de hand waarvan passief inkomen uitgelegd wordt.

Cashflow Quadrant

HET CASHFLOW QUADRANT VAN ROBERT KIYOSAKI

Links is actief inkomen, rechts is passief. De letters staan voor:

E = Employee. Je werkt voor een baas en je krijgt salaris.
S = Self-employed. Je bent eigen baas, maar je moet nog steeds werken voor je geld.
B = Business owner. Je bent de baas. Mensen werken voor jou en verdienen geld voor jou.
I = Investor. Je investeert geld en laat het geld voor jou werken.

Uiteindelijk is het vakje I het enige vakje met een écht passief inkomen, omdat je hier je tijd zelf kunt indelen. Als de investeringen voldoende opleveren om van te leven is er nog maar weinig moeite nodig om dit in stand te houden. En dat is precies wat ik wil.

Waarom een passief inkomen?

Ja, waarom wil ik eigenlijk een passief inkomen? Tsja, daar zijn heel veel redenen voor.

 • Omdat ik het leuk vind om nieuwe manieren van geld verdienen te ontdekken.
 • Omdat ik graag meer tijd wil hebben om te besteden aan mijn gezinnetje, zonder dat ik me druk hoef te maken om geld.
 • Omdat het mogelijk is.
 • Omdat ik niet afhankelijk zou willen zijn van een baas.
 • Omdat ik wil kiezen of ik wil werken, in plaats van dat ik moet werken.
 • Omdat ik doordeweeks ook wel eens wil uitslapen.
 • Omdat er een hoop met de pensioenen gerommeld wordt en ik er momenteel niet veel vertrouwen in heb dat mijn pensioen later toereikend is.
 • Omdat ik überhaupt niet wil wachten tot m’n 67e / 69e / 72e jaar om met pensioen te gaan.
 • Omdat … zo kan ik nog wel een paar redenen bedenken.

Ik hoef geen gigantische bedragen te verdienen. Ik hoef geen Ferrari. Ik hoef geen zwembad in de tuin. Ik wil alleen maar Slim Geld Verdienen. Doe je mee?

16 Reactie's
 • Tineke
  Geplaatst op 18 juni 2012 om 16:26 uur Beantwoorden

  Hallo Joeri,
  Ik ben sinds kort lid van Zeekrewards. Pas twee weken. Ik ben op het net gaan “spitten” om hier meer info over te krijgen en te kijken of het inderdaad wel legaal is en niet één of ander pyramidespel waardaar we straks al onze centjes kwijt zijn. Ik kan niets negatiefs vinden. Maar dit terzijde; ik wil graag natuurlijk meer mensen dit geweldige nieuws brengen door middel van een bijeenkomst bij mij thuis. Nu vindt ik hier op jou site een hele bom goede info in klip en klaar nederlands. Ik wilde je vragen of ik hiervan wat info mag gebruiken om een soort van info boekje van mag maken voor alleen thuisgebruik. Daar er op je website staat auteurrechtelijk beschermd vraag ik het je maar even. Ik hoop dat je het goed vindt.
  Groetjes, Tineke

  • Joeri
   Geplaatst op 19 juni 2012 om 14:37 uur Beantwoorden

   Hallo Tineke, ik zal je per mail een antwoord sturen.

 • Jelle
  Geplaatst op 21 juni 2012 om 17:41 uur Beantwoorden

  Beste Joeri, goede eerlijke informatie wat mij zeer aanspreekt. Ook ik ben op zoek naar een passief inkomen, gewoon omdat ik het heb gehad met mijn werkgever en leidinggevenden en om de redenen die jij ook noemt. Zie ook mijn bijdrages op het geldverdienenopinternetforum (joekzz). Ben uiteraard bereid om hier hard voor te werken en doe dit reeds voor weekendjewegmetkids.net (staat nog in de kinderschoenen). Voordat ik hier een redelijk inkomen uit kan halen ben ik waarschijnlijk al een jaar ofzo verder en dus zoek ik iets waarmee ik eerder iets kan gaan verdienen. Dat geld wil ik dan weer investeren in deze site (schrijfwerk uitbesteden) zodat het allemaal wat sneller kan gaan. Benieuwd naar je reactie. Vr. gr. Jelle

  • Joeri
   Geplaatst op 24 juni 2012 om 21:56 uur Beantwoorden

   Hallo Jelle, ik had je bijdrages op het forum al gezien en je website weekendjewegmetkids. Je site ziet er al super uit! Ik heb zelf geen ervaring met op die manier geld verdienen via internet. Zoals je hier op mijn blog kunt lezen hou ik me alleen bezig met online investerings- / verdienprogramma’s. Ik ben niet echt commercieel ingesteld, dus verkopen van zaken is niet voor mij weggelegd. Ook wil ik bij het opbouwen van een passief inkomen niet afhankelijk zijn van andermans producten.

   Je zegt dat je iets zoekt waarmee je al eerder geld kunt gaan verdienen. Dat is wel mogelijk met de programma’s waarmee ik me bezig hou, maar dan heb je wel een flink startkapitaal nodig. Ik heb dat niet. Of beter gezegd: ik wil dat niet. Het is voor mij de sport om van niets (weinig) iets op te bouwen. Ik heb nu dus totaal geen inkomsten, alle verdiensten stop ik meteen terug in de programma’s. Als ik wel geld zou overboeken naar mijn bankrekening, zou dat $ 80 – $ 120 per maand zijn; geld wat ik nu niet nodig heb en wat ik veel beter kan gebruiken om nu mijn werkkapitaal harder te laten groeien.

   Snel-geld-formules waarvoor je niets hoeft te doen, bestaan niet. Je moet altijd óf geld óf tijd investeren als je geld wilt verdienen. Als ik jou was zou ik eens kijken naar BannersBroker en Just Been Paid. Die laatste heeft een vaag business model, maar het programma werkt wel. BannersBroker is veelbelovend met hoge verdiensten. Hierbij is echter wel enig startkapitaal nodig (ik ben gestart met $ 145).

   Als je verder nog vragen hebt, stuur me gerust een mail. Of we spreken elkaar wel via het forum. Succes!

   • michiel peters
    Geplaatst op 04 december 2012 om 12:40 uur Beantwoorden

    Hoi Joeri,

    Als eerste heel erg leuk om te zien dat jij ook een website hebt over passieve inkomsten en financiele vrijheid.

    sinds 2011 houd ik mij hier ook mee bezig en zit ik zelfs op een club hiervoor.

    ook ben ik sinds kort bezig met mijn website http://www.passiefgeldmaken.nl.

    wat ik zoal wel een beetje mis is eigenlijk de intentie waarom je een passief inkomen wil. Mij geeft het namelijk de vrijheid om aan mijn eigen doelen te werken en mijn passies te ontdekken. ik wil namelijk werken omdat ik iets leuk vind en er goed in ben en niet om afhankelijk te zijn van tijd, gezondheid en de overheid e.d.

    maar waarom cijfer jij jezelf zo weg? Dat jij geen ervaring hebt met internet marketing wil nog niet zeggen dat je het niet kan. ik snap dat je daardoor bepaalde overtuigingenn hebt waaronder z.g. commerciele ervaringen maar die heb je echt wel hoor! Als jij iets doet waar je goed in bent of waar je veel kennis over hebt komt dat vanzelf wel.

    probeer je mindset te veranderen en sta open voor dingen die je moeilijk vind. alleen dan bereik je succes!

    • Joeri
     Geplaatst op 04 december 2012 om 14:59 uur Beantwoorden

     Hoi Michiel,

     Als eerste dank voor je uitgebreide reactie! Leuk om te zien dat er steeds meer mensen komen met een eigen site op het gebied van passief inkomen via het internet.

     Ik heb trouwens een heel rijtje gemaakt met redenen waarom ik een passief inkomen wil – zie tekst. Maar de belangrijkste is wel dat ik niet afhankelijk wil zijn van iemand anders (een baas) voor mijn inkomsten. Ik weet heel goed waarom ik een passief inkomen wil, die mindset en drijfveer is er wel.

     Wat internet marketing betreft: “investeren” in Profit Clicking / Banners Broker / enzovoorts is natuurlijk geen internet marketing. Internet marketing is in mijn ogen het wederverkopen van andermans product (video-cursus, ebook) en daar commissies voor ontvangen. Of eigen internetproducten lanceren. Of een webshop op basis van dropshipping. In ieder geval iets met de verkoop van online producten.

     Het is niet zo dat ik dat niet kán, maar ik wíl dat gewoon niet. Je blijft dan altijd afhankelijk van andere mensen en ik wil daar compleet los van zijn. Natuurlijk ben ik wel afhankelijk van de online programma’s, maar dat hou je altijd. Ik ben echter wel langzamerhand aan het verschuiven naar steeds legitiemere programma’s die veel langer stand (zouden moeten) houden. Zodat mijn passieve inkomsten steeds “stabieler” wordt.

     Die club waar je bij zit, dat is zeker de Cashflow Club? Vanwege de link naar de site van Stephan van der Toom? Ik ben daar een keertje geweest, erg interessant!

     Groet Joeri

     • michiel peters
      Geplaatst op 04 december 2012 om 19:57 uur

      Hoi,

      Ja ik vind het ook leuk om te zien dat ik mensen tegenkom die hier mee bezig zijn. maar internet marketing hoeft niet het verkopen vvan een product te zijn hoor dat wat we nu doen is ook internet marketing! En afhankelijk van anderen ben je altijd je zorgt er alleen zelf voor dat jij het naar je toe trekt. ik zit idd op de cashflowclub en ben ook bezig met online programma’s

 • Edu
  Geplaatst op 03 september 2012 om 17:07 uur Beantwoorden

  Ik wou jou iets vragen over Bannersbrokers,bestaan zij lang of kan jij mij daar iets over vertellen en wat is de minimale startkapitaal om te starten met Bannersbrokers Grtjs Edu

  • Joeri
   Geplaatst op 03 september 2012 om 21:14 uur Beantwoorden

   Hoi Edu,

   Banners Broker is opgericht in oktober 2010. Ondertussen is de grens van 100.000 affiliates een aantal weken geleden gepasseerd. Het bedrijf groeit dus lekker. Het minimale startkapitaal is $ 25 voor een Yellow Package. Heb je iets meer te besteden, kun je een Purple Package kopen van $ 55 of een Blue Package van $ 145. Meer informatie over Banners Broker vind je hier. Heb je nog aanvullende vragen, laat gerust een reactie achter of stuur me een mailtje. Succes!

 • HenneH
  Geplaatst op 14 januari 2013 om 11:55 uur Beantwoorden

  Ben 71 jaar en nieuw in de passief inkomen wereld. Reden: teruglopende pensioen uitkeringen.
  Sinds eind november 2012 via via bij Profit Clicking begonnen. Omdat ik heel goede berichten kreeg over de betalingen heb ik het $10 program gestart en ongeveer
  $ 100 . bijgestort en geinvesteerd. Maar…. ook ik twijfel zo langzamerhand aan de werking van het programma en ben dus op zoek gegaan naar informatie. Er is veel te lezen op www. Het duizelt me zo langzamerhand. Met jouw Blog werd ik toch weer wat wijzer. Hoe ik verder moet? Weet ik nog niet. Virtueel heb ik al wel een “spaarpotje, maar cashen is nog niet gelukt en of het ooit lukt?
  En helaas, met virtuele dollars kan ik mijn boodschappentads niet vullen. Tijd heb ik wel en ik vind het ook nog leuk om hier mee bezig te zijn. 🙂
  Dank je voor de duidelijke informatie.

 • John van Pelt
  Geplaatst op 03 februari 2014 om 11:43 uur Beantwoorden

  Joeri,

  Heb jij al ervaring met TELEXFREE? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen mbt. het uitbetalen en de betrouwbaarheid van de organisatie?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  John van Pelt

  • Joeri
   Geplaatst op 03 februari 2014 om 16:46 uur Beantwoorden

   Hallo John, ik heb geen ervaringen met Telexfree.

 • jan
  Geplaatst op 25 februari 2014 om 17:07 uur Beantwoorden

  Goedenavond Joeri. Ik wil me melden bij MY TRAFFIC VALUE omdat je daar positief over schrijf. Ik opende een rekening bij PERFECTMONEY om er $100 op te storten. Tot mijn schrik las ik dat je $1000 moet storten op de PM rekening. Dat kan ik helaas niet missen van mijn WW-uitkering. Heb ik het soms VERKEERD gelezen????

 • Geoffrey Poelman
  Geplaatst op 05 juli 2014 om 03:12 uur Beantwoorden

  Beste,

  Ik ben sinds kort opzoek naar alle informatie omtrent passief geld verdienen. Dat van Banners Broken lijkt me interessant. Ik heb al enkele euro’s kunnen sparen en ben bereid om investeringen te maken. Mooie website (blog) heb je overigens! Mooi dat je jouw ervaringen deelt. Ik heb zonet rijke ma, arme pa gekocht, kan niet wachten tot ik ermee kan starten.

  Wel een vraagje, ik ben sinds kort begonnen met PlanB4you, iemand raadde me dit aan. Heb jij er al enige ervaring mee of meer informatie over of het wel echt betrouwbaar is?

  • Joeri
   Geplaatst op 05 juli 2014 om 07:38 uur Beantwoorden

   Hoi Geoffrey,

   Dank voor je reactie en je complimenten. De laatste tijd is het een beetje stil op mijn blog (helaas); enerzijds heb ik te weinig tijd om artikelen te schrijven, anderzijds gebeurt er ook niet zo veel op het gebied van online investeren.

   Rijke Pa, Arme Pa is een mooi boek om te lezen, het is een echte eye-opener.

   Wat betreft Banners Broker: begin dit jaar heeft BB een soort restart doorgemaakt. Hoe het nu gaat, qua uitbetalingen, weet ik niet. Ik doe al heel lang niets meer met BB, aangezien ze vóór de restart een hele lange tijd niemand uitbetaalden. Je kunt daarover lezen op mijn blog.

   PlanB4you ken ik wel, maar ben er niet aangemeld. Het is een PTC website (Paid To Click), waarbij je advertenties (website) moet bekijken in ruil voor geld. Ik vind de betaling overigens laag, zeker vergeleken met Paidverts, waar ik wel deelnemer bij ben.

   Succes met alles!

 • Hugo
  Geplaatst op 25 oktober 2015 om 12:13 uur Beantwoorden

  Kan je niet na uw titel slim geld verdienen de websites plaatsen waar je echt passief geld mee verdient. Dat zou heel handig zijn en tijd besparen om heel der blogs te moeten lezen over hoe je op het internet passief geld kan verdienen.Niet dat ik uw uitleg onbelangrijk vind, maar je kan op het internet een heel leven lang lezen hoe je met het internet passief geld kan verdienen. Op die manier lees je een heel leven lang maar verdien je niets. Dus eerlijke praktische start info met links naar eerlijke site waarmee je passief kan verdienen zou heel handig zijn voor leken en groentjes.

  Met vriendelijke groetjes

  Hugo

Geef een reactie