Slim Geld Verdienen | De gouden regeltjes voor online investeringen
355
post-template-default,single,single-post,postid-355,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

De gouden regeltjes voor online investeringen

De gouden regeltjes voor online investeringen

Als we gaan investeren in de diverse online programma’s, willen we allemaal zo veel mogelijk winst maken en zo min mogelijk op onze bek gaan. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat je nooit te maken zult hebben met een malafide programma, maar met een goede voorbereiding kun je een hoop ellende voorkomen.

De juiste voorbereidingen

Voordat je gaat investeren, moet je een paar zaken op orde hebben. Ik zal ze hier kort behandelen.

 • Maak een apart mailadres aan voor de online investeringsprogramma’s. Bij voorkeur Gmail, dat wordt overal geaccepteerd. Gebruik NOOIT je privé e-mailadres of je e-mail van je werk. Je weet nooit wat de programma’s met jouw mailadres doen.
 • Maak een account aan bij een e-wallet. Ik adviseer gebruik te maken van Payza. Payza is je online portemonnee, hiermee kun je betalingen van en naar de programma’s regelen. Ook betalingen van en naar je bankrekening gaan zeer eenvoudig. Payza wordt alom geaccepteerd als betalingsmiddel. Payza is overigens (sinds half mei 2012) de nieuwe naam van AlertPay, hier is nog een oude handleiding te vinden om een e-wallet te openen. Ik ben bezig met een nieuwe handleiding voor Payza, maar met de oude kom je ook een heel eind.
 • Uiteraard moet je ook geld op je Payza hebben staan om te kunnen starten met investeren. Hoe dat gaat, vind je ook terug in de genoemde handleiding.

Als je dit geregeld hebt, ben je klaar om je eerste investering te gaan doen.

Aanmelden bij een programma

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat je zelf eerst goed onderzoek moet doen naar een bepaald programma. Vaar dus alsjeblieft niet blind op mij (of mijn website), of iemand anders, of een topic in één of ander forum, of wat dan ook. Let er op dat alle deelnemers (ook ik!) er bij gebaat zijn dat mensen zich via hen aanmelden, omdat daarmee commissies te verdienen zijn! En niet iedereen is zo eerlijk als ik, dus het kan zijn dat iemand een programma mooier doet voorstellen dan het eigenlijk is. Vorm dus je eigen mening en wees er zelf van overtuigd dat het betreffende programma bij jou past.

Stuur, voordat je gaat aanmelden, eens een mailtje naar je toekomstige sponsor met wat vragen. Krijg je geen antwoord of duurt het te lang naar je zin voordat je een reactie hebt? Misschien kun je dan beter een andere sponsor zoeken. Je wilt tenslotte straks ook goede informatie en hulp als je eenmaal begonnen bent.

Goed, je gaat je aanmelden bij een programma. Hou daarbij rekening met het volgende:

 • Gebruik een uniek wachtwoord voor elk programma. En gebruik NOOIT namen, geboortedata en dergelijke voor, maar een reeks letters en cijfers. Op www.freepasswordgenerator.com kun je heel makkelijk dergelijke wachtwoorden samenstellen. Ik weet dat het moeilijk en vervelend is om voor elk programma een ander wachtwoord te hebben, maar doe het echt! Als je ze niet kunt onthouden (begrijpelijk), schrijf ze dan op een blaadje. Niet bewaren in een Word documentje op de computer! Er hoeft maar één figuur in te breken in je pc en je bent je geld kwijt.
 • Wees heel voorzichtig met je persoonlijke gegevens. Je naam kun je wel opgeven, maar wees zeer terughoudend met het opgeven van je adres, telefoonnummer of paspoortnummer. Je kunt ook altijd valse gegevens invullen. Mocht het een betrouwbaar programma zijn, kun je deze gegevens altijd nog opgeven of wijzigen (als dat nodig is).

Algemene gouden regels

Tenslotte een aantal gouden regels die je MOET naleven. Zo voorkom je problemen.

Investeer NOOIT meer geld dan je je kunt veroorloven om kwijt te raken. Gebruik niet het geld dat je volgende maand nodig hebt voor de huur of voor je energierekening. Gebruik ook niet het geld op je spaarrekening. Maar gebruik alleen geld dat je echt kunt missen. Neem een bedrag in gedachte dat je totaal wilt inleggen. Bedenk dan of je er wakker van zou liggen als je dit geld in één keer zou verliezen. Is dat zo? Verlaag dan je inleg.

Haal zo snel mogelijk je seed money uit het programma. Je seed money is je inleg. Laat dit zo snel mogelijk weer uitbetalen, zodat je verder kunt bouwen met enkel winst.

Verdeel je geld. Investeer niet al je centjes in één programma, hoe veelbelovend het ook is. Als dit ene programma stopt, ben je alles in één keer kwijt. Verdeel je geld over minstens drie programma’s. Diversificatie is het toverwoord. Ga echter niet verspreiden over twintig programma’s. Het kost dan veel te veel tijd om alles onder de knie te krijgen. Vijf tot acht programma’s is in mijn ogen ideaal.

Laat je goed informeren over het programma waarin je wilt investeren. Doe altijd zelf onderzoek. Vaar niet blind op één artikel of website (ook niet de mijne!). Google eens op de naam van het programma en lees wat er over geschreven wordt. Lees blogs en lees topics op forums. Bekijk de whois informatie van de domeinnaam en Google eens op die gegevens. Negatieve berichten hoeven niet te betekenen dat een programma per definitie slecht of onbetrouwbaar is. Ook over de Rabobank en Vodafone zijn negatieve berichten te vinden. Weeg de risico’s af tegen de voordelen en bepaal dan of het programma bij jou past.

Gierigheid is een slechte eigenschap. Laat je niet misleiden door hoge percentages alleen. Er is niemand die kan garanderen dat een programma dat vandaag uitbetaalt, dat volgende week ook nog doet. Blijf altijd rationeel.

Zo goed als alle online verdienprogramma’s betalen jou commissies als je nieuwe leden aanbrengt. Meestal in de vorm van geld (percentage van de inleg van jouw referrals). Je kunt dus extra geld verdienen door nieuwe leden aan te brengen. Ga echter niet spammen! Ga NOOIT je hele adresboek mailen dat je weer een geweldige mogelijkheid hebt gevonden. Je zet niet alleen je eigen geloofwaardigheid op het spel, maar daarnaast schaad je ook de naam van het programma.

Nou, hopelijk heb je wat aan al deze tips en kan het je behoeden voor valkuilen. Ik maak hier de fouten, zodat jij dat niet hoeft te doen. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, laat gerust een reactie achter.

Joeri
joeri@slimgeldverdienen.nl

Aloha, ik ben Joeri en op deze website vertel ik hoe ik een passief inkomen via internet aan het opbouwen ben. Zonder grote investeringen te doen, zonder producten te verkopen, zonder niche websites te bouwen en zonder actief mensen te werven. Meer informatie over mij en over dit project vind je op de pagina Over Slim Geld Verdienen.

6 Reactie's
 • frank
  Geplaatst op 25 juni 2012 om 20:39 uur

  He Joeri, prima uitleg en het klopt helemaal. Van die wachtwoorden word je wel gek en dat op een papiertje schrijven schiet niet op.
  Ik heb een Word document op m’n online opslag site, zoals bijv. Skydrive of Adrive.com, dan kan je er toch bij en ook overal. Misschien een tip ? Verder raad ik ook de monitorsite MNO aan, oftewel Money News Online, die hebben ook een shoutbox waar iedereen op kan en is best leuk om te volgen hoe andere het doen, bovendien is de Admin een serieus iemand en houd alles in de gaten. Zo wist ik bijvoorbeeld al snel dat FX7pro niet betaalde via ,LR en PM vorige week. Toch maar wat investeerders gewaarschuwd hier in Nederland.
  Payza is wel een redelijk tot goeie payprocessor , alleen ze zitten nu wel te rommelen her en der. Met creditcard bijvoorbeeld kan nog steeds niet en het duurt langer allemaal dan eerst met storten en deregelijke. STP is ook goed , alleen die lag er van de week ook wel eens uit. Het meeste is nu wel opgelost bij diverse payprocessors.

  Succes met Zeekrewards en Bannerbrokers

  Frank

  • Joeri
   Geplaatst op 28 juni 2012 om 09:23 uur

   Hoi Frank,

   Dank je wel voor je aanvullingen! Je wachtwoorden opschrijven op een blaadje is inderdaad niet zo praktisch… Maar niemand kan er bij. Je loopt toch altijd ietsje risico als je je wachtwoorden op je computer of online bewaart.

   MNO ken ik wel, nog uit mijn hyip-tijd. Nu kijk ik niet zo veel meer op die website, maar het is inderdaad een heel nuttige website voor iedereen die investeert in hyips.

   Zijn de uitbetalingen van FX7pro al weer op gang? Ik zelf investeer er niet (ik laat dergelijke hyips nu even voor wat ze zijn), maar ik ken wel diverse mensen die daar geld hebben staan.

   Ik heb bij zo’n beetje alle e-wallets een account: Payza, LR, PM, STP en i-Payout. Ik ben het meest enthousiast over Payza, omdat je rechtstreeks van en naar je bankrekening kunt overboeken (ook al duurt het een paar dagen). Bij Liberty Reserve en Perfect Money kan dat niet, je hebt altijd nog een tussenpartij nodig. En ze waren bij Payza (toen het nog AlertPay was) bezig met een debetkaart. Hopelijk gaan ze daar mee verder, want dat zie ik als een hele mooie optie!

   Groet, Joeri

  • Bob
   Geplaatst op 24 februari 2013 om 14:32 uur

   Hoi Frank en Joeri,

   Ik gebruik sinds kort Dashlane om mijn wachtwoorden in op te slaan en het werk perfect. Daarbij is het 100% veilig.

   (=

   • Joeri
    Geplaatst op 24 februari 2013 om 21:17 uur

    Er zijn inderdaad verschillende (al dan niet online) programma’s waarmee je wachtwoorden kunt bewaren. Maar 100% veilig is wel een straffe claim. Alle software is te kraken 😉

    • Bob
     Geplaatst op 26 februari 2013 om 14:06 uur

     Ik gebruik daarom juist Dashlane, het is namelijk praktisch onmogelijk om te kraken:
     https://www.dashlane.com/download/Security-Whitepaper-Final-Nov-2011.pdf

     Lees dat pdf’je maar is door, zelfs het bedrijf zelf weet je master password niet!

     Trouwens bedankt voor het maken van slimgeldverdienen.nl Joeri!
     Echt een goede website die mij erg veel helpt, je zou eens de goude regeltjes opnieuw kunnen posten zodat nieuwkomers ze ook lezen.

     Gr. Bob

     • Joeri
      Geplaatst op 26 februari 2013 om 15:24 uur

      Ik geloof best dat Dashlane wel veilig is, anders heeft zo’n bedrijf ook geen bestaansrecht. Maar persoonlijk vind ik het niet prettig om software (online of offline) mijn wachtwoorden te laten onthouden. Ik onthoud ze liever zelf 🙂

      Dank voor je complimenten! 🙂 Ik vind het erg leuk om deze site bij te houden en ben daarnaast blij als ik hiermee andere mensen kan helpen en ondersteunen.

      Ik ben trouwens nu bezig met een ebook te schrijven over investeren in hyips. Dit moet een soort van overall handleiding worden: waar te beginnen, waar moet je op letten, enzovoorts. Deze gouden regeltjes zullen dus ook aan bod komen. Het zal echter nog wel even duren voordat het af is.