Slim Geld Verdienen | De aanstaande debt swap bij My Traffic Value
17424
post-template-default,single,single-post,postid-17424,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

De aanstaande debt swap bij My Traffic Value

De aanstaande debt swap bij My Traffic Value

Op dit moment liggen de programma’s My Traffic Value en PaidVerts zo goed als stil. Reden hiervoor is de aanstaande debt swap welke gepland staat voor begin april. In dit artikel zal ik uitleggen wat een debt swap is, wat het betekent voor ons als investeerders en wat de beste strategie is om er zo maximaal mogelijk van te profiteren.

Wat is een debt swap?

Het business model van My Traffic Value (en die van PaidVerts ook trouwens) is gebaseerd op schuld. Er worden namelijk investeringen gedaan, welke met winst terugbetaald moeten worden. Op een gegeven moment, door teruglopende resultaten bijvoorbeeld, kan de schuld harder oplopen dan dat men kan afbetalen. De looptijd van de investeringen loopt dan langzamerhand op.

Op dit moment is er een overschot aan geld. Er zijn in de afgelopen periode meer investeringen gedaan dan het team van My Traffic Value kan besteden aan het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook daardoor loopt de tijd van afbetaling op; er zijn kort gezegd onvoldoende producten om genoeg geld te verdienen om de investeerders af te betalen.

Om te voorkomen dat de periode van afbetaling te lang wordt, moet er soms een restart gedaan worden. Alle openstaande investeringen worden in één keer omgezet naar shares. Hiervoor worden de shares gebruikt, die in het verleden door het PaidVerts account en het portfolio account zijn opgekocht.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt, dit zal de vijfde debt swap in de geschiedenis van My Traffic Value worden. Eerdere swaps waren in oktober 2012, oktober 2013, januari 2014 en recentelijk nog de PaidVerts debt swap op 31 december 2014. De swap van januari 2014 was een hele grondige, ook alle saldo’s werden omgezet naar shares. Over die swap kun je nog informatie terugvinden in mijn maandoverzichten van december 2013 en januari 2014.

Voor- en nadelen van een debt swap

Op het eerste gezicht lijkt zo’n swap heel ongunstig. Investeringen worden omgezet naar shares tegen een koers die vele malen hoger ligt dan de huidige koers. Op die manier verlies je in eerste instantie waarde.

Ter verduidelijking: de omwisselkoers voor deze swap is vastgesteld op maximaal $ 0.35 per share. Op dit moment verwisselen de shares voor ongeveer $ 0.05 per stuk van eigenaar. Dat is een factor 7 verschil!

Echter, het bedrijf (met al z’n producten, enorme achterban en heel veel traffic) heeft opeens geen schuld meer! Met als gevolg dat er ongelimiteerd gegroeid kan worden. Geld dat vlak na de swap ingelegd wordt, wordt in no-time afbetaald.

Wat gebeurt er bij de aanstaande debt swap?

De aanstaande debt swap zal gaan plaatsvinden ergens tussen 6 en 10 april, over ruim vier weken dus. Investeringen zullen op dat moment worden omgezet tegen een koers van maximaal $ 0.35 per share. Gebruikers van PaidVerts zullen 1 share ontvangen voor elke 700 BAP die ze bezitten.

Stel, je hebt een aantal weken geleden $ 100 ingelegd in het (toen nog) 186% plan. Bij afbetaling zou dit $ 186 opleveren. Dit is de schuld van My Traffic Value aan jou. Nu wordt dit bedrag omgezet naar shares. Je zult dan $ 186 / $ 0.35 = 531 shares ontvangen.

Je kunt deze shares houden en elke maandag dividend ontvangen. Maar je kunt ze natuurlijk ook op elk gewenst moment weer verkopen. Hieronder enkele voorbeeldjes.

 • Als je de shares verkoopt voor $ 0.35 per stuk, heb je je originele inleg + oorspronkelijke 86% winst terug (531 x $ 0.35 = $ 185.85).
 • Als je de shares verkoopt voor $ 0.1884 per stuk, heb je je originele $ 100 terug (531 x $ 0.1884 = $ 100.0404).
 • Als je de shares voor een lagere prijs verkoopt, maak je verlies ten opzichte van je originele investering.

Mijn dringende advies is om je shares voorlopig te houden! Ga ze in geen geval verkopen voor minder dan die $ 0.1884, dat is zonde van je geld! Kijk de ontwikkeling van de shareprijs gewoon de eerste paar maanden aan en neem dan een beslissing. Uiteindelijk komt het goed. Kijk maar naar de swap van vorig jaar januari: binnen vijf maanden was de prijs bereikt waarop iedereen bij verkoop zijn originele inleg plus winst terug had verdiend.

Opmerking hierbij: heb je ingelegd in het 170.2% plan, dan ligt het break-even punt op $ 0.2058 per share. Een inleg van $ 100 zou $ 170.20 opleveren. In plaats hiervan ontvang je $ 170.20 / $ 0.35 = 486 shares. Bij verkoop: 486 x $ 0.2058 = $ 100.0188. De minimale verkoopprijs van de shares voortkomend uit investeringen in het 200% of 250% plan is weer anders (respectievelijk $ 0.1752 en $ 0.1401). Hou hier rekening mee.

Strategie

Uiteraard zijn er mensen die hevig in paniek raken door deze swap. Zij willen helemaal geen shares en zijn bang voor de toekomst van My Traffic Value. Zij doen daarom meteen de shares in de verkoop tegen bodemprijzen. Je kunt daarvan profiteren! Zorg ervoor dat je wat geld op je MTV account hebt, zodat je wat van deze goedkope shares op kunt kopen. Maar wees er wel snel bij, er zijn meer mensen die dat gaan doen.

Ook is het verstandig om meteen na de swap geld in te leggen in één van de investeringsplannen. De eerste twee maanden zitten hier wel limieten aan. Zo kun je per dag maximaal $ 10 inleggen in het 170.2% plan en $ 250 per dag in het 200% plan (hiervoor heb je een upgrade nodig). Deze investeringen zullen in no-time afbetaald worden! Zeker de eerste ronde na de swap zal binnen een maand afbetaald zijn!

Conclusie

De debt swap komt er, of je er nu blij mee bent of niet. Alle investeringen en BAP worden omgezet naar shares. In eerste instantie betekent dat, dat je account minder waard wordt; de shares zul je ontvangen tegen een veel hogere koers dan de huidige. Maar door deze swap is My Traffic Value wel schuldenvrij en zijn er ongelimiteerde mogelijkheden om te groeien. Dat komt de waardestijging van de shares alleen maar ten goede. Uiteindelijk zul je je geld er wel weer uit kunnen halen. Maar daar moet je wel even geduld voor hebben.

Wil je meer informatie over deze debt swap? Laat hieronder een reactie achter, dan kom ik daar zo snel mogelijk op terug.

Ook Slim Geld Verdienen?

Wil je ook Slim Geld Verdienen met My Traffic Value en profiteren van de debt swap? Meld je dan nu aan!

Joeri
joeri@slimgeldverdienen.nl

Aloha, ik ben Joeri en op deze website vertel ik hoe ik een passief inkomen via internet aan het opbouwen ben. Zonder grote investeringen te doen, zonder producten te verkopen, zonder niche websites te bouwen en zonder actief mensen te werven. Meer informatie over mij en over dit project vind je op de pagina Over Slim Geld Verdienen.

1Reactie
 • Jan
  Geplaatst op 22 april 2015 om 18:18 uur

  Sorry, inmiddels kwam ik al info tegen betreffende de swap op je site, Het klopt dus wel wat ik vermoedde.
  Je advies is dus het beste de aandelen te houden.

  Mvg

  Jan Zeldenrust