Slim Geld Verdienen | Challenge: van € 250 naar € 250.000 met cryptocurrency
17491
post-template-default,single,single-post,postid-17491,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Challenge: van € 250 naar € 250.000 met cryptocurrency

Challenge: van € 250 naar € 250.000 met cryptocurrency

Lang geleden – in het voorjaar van 2016 – schreef ik mijn laatste artikel op deze website, over Bitcoins verdienen met faucets. Destijds lag de waarde van de Bitcoin op ongeveer $ 400, vandaag de dag is dat ruwweg 35 keer zo veel met een koers van rond de $ 14,000. Ook Ethereum heeft een duizelingwekkende groei meegemaakt, van rond de $ 13 twee jaar geleden naar $ 1,300 nu.

In de afgelopen twee jaar heb ik ook steeds de ontwikkelingen van de diverse cryptocurrencies gevolgd en dat zal ik ook in de toekomst blijven doen. De overkoepelende gedachte van al deze coins spreekt mij namelijk erg aan: gedereguleerde transacties of contracten, dus zonder tussenkomst van banken of overheden.

Challenge

Nu wil ik – met terugwerkende kracht – mijn interesse in (het bezitten van en handelen in) cryptocurrencies omzetten naar een challenge: ik start met een investering van € 250 en wil hiervan € 250.000 maken. Dit lijkt op voorhand praktisch onmogelijk, maar wie al een beetje kennis heeft van deze markt, weet dat dit geen kansloze missie is.

Zoals ik al zei, is dit een challenge met terugwerkende kracht. Mijn challenge wil ik namelijk laten starten op 24-03-2016, net geen twee jaar geleden. De reden dat ik die datum pak, is omdat ik op die dag 10 Ethereum heb aangeschaft voor € 250.

Inmiddels bezit ik die Ethereum niet meer; deze heb ik in het voorjaar van 2017 verkocht. De opbrengsten hebben sindsdien als euro’s in het account van de exchange website gestaan. De enorme koersstijging van eind vorig jaar heb ik dus “helaas” gemist.

Huidige stand van zaken

Om het voor mezelf makkelijk te maken, ga ik voor deze challenge al mijn cryptocurrencies op één hoop gooien. Dat is niet helemaal eerlijk; er zitten namelijk ook coins bij die niet afkomstig zijn van mijn originele investering van € 250. Maar de totale waarde hiervan was op het moment van starten van deze challenge dusdanig klein, dat ik het rechtvaardig vindt om het erbij op te tellen.

Goed, wat heb ik zoal?

Als eerste mijn account bij kraken.com, de exchange website waar ik destijds mijn Ethereum aangeschaft heb.

  • € 3.182,73
  • 24,96 ETC (Ethereum Classic)

Dan heb ik een account bij poloniex.com, een andere exchange website. Daar heb ik het volgende:

  • 0.00000001 BCH (Bitcoin Cash)
  • 0.00000001 BTC (Bitcoin)
  • 2.12484125 ETC (Ethereum Classic)
  • 2.12484125 ETH (Ethereum)

Tenslotte heb ik een BTC wallet met daarin 0.01028744 BTC.

Om het overzicht te bewaken, heb ik een account aangemaakt bij cryptocompare.com. Bij deze website kun je je eigen cryptocurrency portfolio aanmaken en beheren. Je ziet dan de actuele stand van zaken met real-time koersen, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de waarde van je portfolio is.

Hieronder een screenshot van mijn portfolio op dit moment.

De waarde van mijn cryptocoins is omgerekend € 2.768,85; daarbij opgeteld de € 3.182,73 in mijn Kraken account kom ik op een totaal van € 5.951,58.

Voortgang 16-01-20180%

Plan van aanpak

Sowieso ga ik met de euro’s in mijn Kraken account nieuwe coins kopen. Het aanbod bij Kraken is echter beperkt; je kunt er alleen de grote en bekende coins aanschaffen. Daarom heb ik een account geopend bij Binance. Binance is een grote exchange website met een heel groot en divers aanbod, ook veel kleine en goedkope munten.

Omdat het Bitcoin netwerk continu overbelast is, duurt het erg lang om Bitcoin te versturen. Om die reden heb ik er voor gekozen om het geld over te zetten via Ethereum. Inmiddels heb ik ETH gekocht en verzonden naar mijn Binance account.

Ik heb een aantal coins op het oog om aan te schaffen: Tron (TRX), Stellar Lumens (XLM), Ripple (XRP) en Komodo (KMD). Hieronder zal ik een korte toelichting geven op deze coins.

Tron (TRX)

Tron richt zich met name op entertainment en multimedia en wil de P2P versie van iTunes of Google Play Store worden. Er gaan geluiden dat Ali Baba met Tron gaat (samen-)werken. Begin dit jaar piekte de munt heel even richting de $ 0.40, maar is sindsdien weer flink in waarde afgenomen; op dit moment kost 1 TRX $ 0.06. Ik verwacht dat de dalende trend nog heel even doorzet, maar daarna geleidelijk weer omhoog gaat.

Stellar Lumens (XLM)

Het Stellar netwerk is bedoeld om (internationale) betalingen makkelijker en sneller te maken. Lumen is de naam van coin van het netwerk. Inmiddels is IT-gigant IBM een partnership met Stellar aangegaan. De koers van de XLM ligt momenteel rond de $ 0.55.

Ripple (XRP)

Ripple wijkt wat af van de reguliere cryptocoins als Bitcoin en Ethereum, omdat deze juist niet gedecentraliseerd is. Het bedrijf Ripple werkt als tussenpersoon voor o.a. banken ten behoeve van financiële transacties. Ripple maakt daarvoor gebruik van het Ripple netwerk, maar niet van de Ripple coin. Wel bezit het bedrijf het overgrote deel van de bestaande Ripples. In 2017 was het de hardst stijgende coin, met een toename van 36.000% (van $ 0.006 naar ruim $ 2). Ik ben benieuwd wat de XRP dit jaar zal gaan doen.

Komodo (KMD)

Komodo richt zich met name op extra beveiliging en anonimiteit binnen cryptocurrencies. Komodo maakt gebruik van het Bitcoin netwerk maar dan met extra veiligheidsmaatregelen. De koers van de KMD zit nu net boven de $ 6.

Aanschaffen nieuwe coins

De op Kraken aangeschafte ETH zijn inmiddels aangekomen in mijn Binance account. Hiermee ga ik de hierboven omschreven coins aanschaffen. En dan begint het lange wachten (weer). Uiteraard zal ik wel eens iets verkopen of iets nieuws aanschaffen, maar voorlopig zit ik hierin voor de lange termijn. Er zullen altijd dagen zijn dat de koersen met 10 of 20 procent kelderen, maar de verwachting is dat over de lange termijn (meer dan een jaar) de koers omhoog gaat. Door mijn kansen te spreiden over verschillende coins, loop ik ook minder risico.

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen!

Disclaimer

Ik ben geen financieel adviseur. Investeren in cryptocurrency brengt risico’s met zich mee, je inleg kan minder waard worden. Investeer alleen geld dat je kunt missen en haal je oorspronkelijke inleg er zo snel mogelijk uit.

Joeri
joeri@slimgeldverdienen.nl

Aloha, ik ben Joeri en op deze website vertel ik hoe ik een passief inkomen via internet aan het opbouwen ben. Zonder grote investeringen te doen, zonder producten te verkopen, zonder niche websites te bouwen en zonder actief mensen te werven. Meer informatie over mij en over dit project vind je op de pagina Over Slim Geld Verdienen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.